Nóż kuchenny Victorinox SwissClassic Pizza knife Blue (6.7932.12)
niezawodny nóż, który sprawdzi się w każdej kuchni
30 zł

dostępność:
niedostępny
dostawa:
od 10 zł, darmowa od 199 zł, za GRANICĘ (do krajów UE) za 55 zł (stały koszt)
producent:
rodzina produktów :
6.7932.12
długość ostrza :
120 mm
długość całkowita :
232 mm
materiał rękojeści :
polipropylen
przeznaczenie :
kuchenny
rodzaj ostrza :
serrated
typ noża :
z głownią stałą
Nóż kuchenny Victorinox SwissClassic Pizza knife Blue to wyjątkowo praktyczny i użyteczny nóż kuchenny, którego przeznaczeniem są wszystkie lekkie prace kuchenne, w których potrzebny jest średniej wielkości, ergonomiczny nóż uniwersalny.
Głownia została wykonana ze stali nierdzewnej specjalnie wyprodukowanej na potrzeby szwajcarskiej firmy Victorinox.
Jej parametry zostały dobrane tak, aby zagwarantować wyjątkową odporność na korozję. Efekt jest na tyle satysfakcjonujący, że nie musimy obawiać się zostawienia noża na noc w zlewie z innymi naczyniami do umycia. Dodatkowym atutem tego noża jest specjalny proces obróbki cieplnej rozumiany jako hartowanie do optymalnej twardości.
Dzięki temu nóż bardzo wolno się tępi i zapewnia długą ostrość roboczą. Efekt ten dodatkowo został spotęgowany poprzez zastosowanie równomiernych ząbków na całej długości krawędzi tnącej. Powodują one, że krawędź tnąca z wyjątkową agresją wgryza się w każdy materiał spożywczy.
Dla poprawienia płynności cięcia nóż posiada niewielką grubość oraz pełny, płaski szlif. Połączenie tych wszystkich atutów powoduje, że ta dość prosta konstrukcja jest jedną z najbardziej przemyślanych i popularnych na rynku. Głownia o długości 12 centymetrów posiada rozmiar optymalny do prac z warzywami, owocami czy wędlinami. Problemu nie stanowi również pokrojenie ulubionej pizzy czy pocięcie szczypiorku na desce do krojenia.
Rękojeść jest wykonana z polipropylenu, czyli wytrzymałego tworzywa sztucznego formowanego metodą wtryskową.
Jej kształt jest prosty i przemyślany. Posiada łukowaty grzbiet, który wygodnie układa się w dłoni oraz delikatne podcięcia na palce. W przedniej części znajduje się niewielki jelec, który pełni rolę ochronną i zabezpiecza przed przypadkowym zsunięciem się paców na ostrze.
Głownia została wykonana ze stali nierdzewnej specjalnie wyprodukowanej na potrzeby szwajcarskiej firmy Victorinox.
Jej parametry zostały dobrane tak, aby zagwarantować wyjątkową odporność na korozję. Efekt jest na tyle satysfakcjonujący, że nie musimy obawiać się zostawienia noża na noc w zlewie z innymi naczyniami do umycia. Dodatkowym atutem tego noża jest specjalny proces obróbki cieplnej rozumiany jako hartowanie do optymalnej twardości.
Dzięki temu nóż bardzo wolno się tępi i zapewnia długą ostrość roboczą. Efekt ten dodatkowo został spotęgowany poprzez zastosowanie równomiernych ząbków na całej długości krawędzi tnącej. Powodują one, że krawędź tnąca z wyjątkową agresją wgryza się w każdy materiał spożywczy.
Dla poprawienia płynności cięcia nóż posiada niewielką grubość oraz pełny, płaski szlif. Połączenie tych wszystkich atutów powoduje, że ta dość prosta konstrukcja jest jedną z najbardziej przemyślanych i popularnych na rynku. Głownia o długości 12 centymetrów posiada rozmiar optymalny do prac z warzywami, owocami czy wędlinami. Problemu nie stanowi również pokrojenie ulubionej pizzy czy pocięcie szczypiorku na desce do krojenia.
Rękojeść jest wykonana z polipropylenu, czyli wytrzymałego tworzywa sztucznego formowanego metodą wtryskową.
Jej kształt jest prosty i przemyślany. Posiada łukowaty grzbiet, który wygodnie układa się w dłoni oraz delikatne podcięcia na palce. W przedniej części znajduje się niewielki jelec, który pełni rolę ochronną i zabezpiecza przed przypadkowym zsunięciem się paców na ostrze.