Noże kuchenne Victorinox
(18 produktów)Czym charakteryzują się noże kuchenne Victorinox.
Jaki powinien być praktyczny nóż kuchenny? Niewątpliwie wygodny, odpowiedni do różnych zadań i bezwarunkowo ostry, produkt ten bezpośrednio wpływa, na jakość przygotowywanych potraw. Noże do kuchni Victorinox są najlepszymi kandydatami do tytułu - najlepszy nóż kuchenny. Zakres noży do kuchni z firmy Victorinox, zawiera specjalne ostrza do różnych zadań.
Stal nierdzewna, z której wykonane są te szwajcarskie noże kuchenne, zapewnia ostrość noża przez długi czas i jest to jeden z najważniejszych czynników, ponieważ w wielu przypadkach po prostu nie ma czasu na ostrzenie noża. Ponadto noże i obieraczki kuchenne tej firmy posiadają dożywotnią gwarancję, na jakość materiałów oraz ich wykonania.
Przeznaczenie noży kuchennych Victorinox
Noże kuchenne Victorinox dzielą się na dwie kategorie: profesjonalne i amatorskie. Cel każdego noża zależy od wielu czynników. Obejmują one konstrukcję i parametry ostrza, rodzaj jego ostrzenia, a także cechy uchwytu. Ostrze może mieć ostrą, tępą, ściętą lub zaokrągloną końcówkę. Sam kształt ostrza może być prosty lub zakrzywiony. Szczególne znaczenie ma rodzaj krawędzi tnącej. W kolekcji noży tej marki można znaleźć oryginalne noże z gładką zaostrzoną lub ząbkowaną powierzchnią. Gładkie ostrze jest bardziej wszechstronne. Dzięki jego zastosowaniu każda praca kuchenna staje się prosta. Może to być do cięcia tuszy, oddzielanie mięsa od kości, cięcie mięsa, drobiu i ryb, czyszczenie owoców i warzyw.
Istnieje niezaprzeczalna zaleta dla ząbkowanych ostrzy kuchennych jest to wysoka odporność na zużycie. Noże z ząbkowaną krawędzią tnącą mogą wytrzymać znacznie dłużej niż ich gładkie krawędzie. Profesjonalne serie noży do kuchni Victorinox mogą być stosowane w dużych kuchniach restauracyjnych. Noże te mają bardzo solidną konstrukcję. Po testowaniu tych produktów ustalono ich absolutną przydatność do ciągłej codziennej pracy. Noże kuchenne Victorinox mają wygodną formę uchwytu, który pozwala dłoni nie męczyć się w warunkach aktywnych obciążeń. Produkty dla profesjonalistów, wyposażone w masywne, grube ostrza i przeznaczone do długotrwałej pracy.
Noże i obieraczki do warzyw Victorinox - zalety
W asortymencie artykułów kuchennych Victorinox można znaleźć narzędzia o tak ukierunkowanym przeznaczeniu: krojenie, odkostnianie (do oddzielania mięsa od kości), do sera, pieczywa, ciasta, warzyw itp. Niezależnie od serii ostrzy, dla całej linii noży oraz obieraczek kuchennych, szwajcarska marka Victorinox wykorzystuje materiały, takie jak wysokiej, jakości stal nierdzewna. Metal tego typu jest niekwestionowanym faworytem w produkcji ostrzy. Wynika to z wielu użytecznych właściwości stali. Główną zaletą stali nierdzewnej jest odporność na procesy korozyjne i wpływ wody. Te noże tolerują regularne obciążenia mechaniczne. Ponadto są plastyczne i elastyczne, co zwiększa wydajność pracy takim nożem.
Uchwyty ostrzy wykonane są z wytrzymałego tworzywa sztucznego, unikalnego materiału Fibrox i naturalnego drewna. Każdy z tych uchwytów ma swoje zalety. Wszystkie serie posiadają odpowiednią powłokę na uchwycie, zapobiegając przesuwaniu się. Dzięki takiej powłoce krojenie nawet najbardziej tłustych potraw staje się znacznie łatwiejsze.
Noże kuchenne do warzyw
Nóż do warzyw jest jednym z najważniejszych przyborów kuchennych, ponieważ jest mały i ostry i nadaje się do drobnych prac, jak żaden inny nóż. Często jest niedoceniany, uważając go za zbyt mały do poważnej pracy. Noże te doskonale nadają się do obierania i czyszczenia krewetek oraz do obierania owoców i warzyw. Najmniejszy nóż kuchenny do czyszczenia warzyw należy do wysoce praktycznych produktów. Cechą modelu jest mały rozmiar ostrza i zapewnienie wygodnej praca z małymi produktami, gwarantując dobrą dokładność. Najczęstsza długość ostrza to 6 cm. Taki kuchenny nóż jest idealny do obierania ziemniaków ponieważ posiada zakrzywione ostrze. Dzięki nietypowemu, zakrzywionemu kształtowi ostrza praca przebiega szybko i bez większych trudności. Idealnie sprawdza się tu również obieraczki Victorinox.
Noże kuchenne do krojenia steków
Nie ma nic lepszego niż duży soczysty stek. Ale jeśli nie ma prostego i przyjemnego sposobu na krojenie, to wspaniałe danie staje się problemem, a nie przyjemnością. Na szczęście Victorinox produkuje niesamowite noże do steków. Noże te to seria niedrogich noży do steków, stworzonych specjalnie dla miłośników steków, kotletów, pieczonego mięsa. Ze względu na wyjątkową ostrość, dzięki temu nożowi można ciąć mięso bardzo łatwo i dokładnie. Noże do steków posiadają różnorodne kolorowe uchwyty. Trzeba przyznać, że noże są również idealne do krojenia pizzy. Ostry czubek noża, jest po prostu niezbędny podczas tej czynności. Taki nóż kuchenny posiada gładkie ostrze o długości 10,5 cm. Noże kuchenne tej szwajcarskiej firmy zawsze będą doskonałymi nożami nie tylko dla domowych kucharzy, ale także profesjonalnych szefów kuchni. Nóż do steków ma doskonałe wyostrzanie, które pozwala szybko i skutecznie podzielić mięso na pożądaną grubość. Ostry, niezaokrąglony czubek noża zwiększa wygodę podczas krojenia mięsa i pozwala na oddzielenie mięsa od kości. Poradzi sobie z niemal każdą pracą kuchenną. Ma optymalny rozmiar i wygodną ergonomiczną rączkę.
Noże kuchenne do chleba
Każdy producent dba o to, aby w jego kolekcji znalazły się noże do krojenia chleba. Victorinox oferuje noże do chleba i ciast zarówno dla profesjonalistów, jak i użytku domowego. Noże te są również używane podczas pracy z wyrobami cukierniczymi. Takie noże są raczej długie i stosunkowo wąskie, z falistą krawędzią. Za pomocą tego modelu można łatwo pokroić ciasto, oddzielić dno ciast, a także pokroić chleb. Ten nóż jest po prostu niezbędny podczas pracy z wyrobami cukierniczymi i wypiekami domowymi. Ząbkowane ostrze noża zachowuje strukturę nawet najdelikatniejszych ciast, ponieważ przenika przez nie z łatwością i precyzją i nie szkodzi wyglądowi produktu. Chociaż te noże są przeznaczone do pieczywa, są jednocześnie bardzo uniwersalne. Będą również dobrze się prezentować podczas pracy z wieloma innymi produktami, od pomidorów i wieprzowiny po chrupiący chleb. Przykładem funkcjonalnego a zarazem idealnego noża do chleba, jest produkt efektowną rączką mahoniową. Nadaje się zarówno do użytku profesjonalnego, jak i domowego. Jest to jeden z uniwersalnych noży kuchennych. Świetnie współpracuje z każdym produktem: delikatnymi pomidorami, serem, wieprzowiną, wystarczająco twardą suszoną kiełbasą lub chrupiącym chlebem. Jest niezastąpiony podczas krojenia ciasta. Długość ostrza noża do chleba wynosi 21 cm. Bardzo istotne jest że, nóż kuchenny do chleba jest tak ostry, że umożliwia cięcie chleba bez miażdżenia go.
Nóż kuchenny do sera
Firma Victorinox produkuje wysokiej, jakości specjalistyczne noże, do szybkiego i łatwego krojenia sera. Rzeczy, które są po prostu niezbędne dla każdego konesera tego produktu. Z nożami Victorinox ser można podawać w dowolnym miejscu i czasie. Masło i miękkie sery to jedne z głównych rodzajów żywności, które mogą być obecne na śniadanie, obiad, kolację, przekąskę lub deser. Aby jeszcze bardziej cieszyć się tymi produktami, producent noży wprowadził na rynek nowy dodatek do swojej szwajcarskiej klasycznej linii, opracowując odpowiedni nóż do miękkich serów i masła.
Funkcje:
- Idealny nóż do miękkich tekstur, takich jak masło i ser
- Ostre ząbkowane ostrze z widelcem na końcu
- Wygodny, ergonomiczny uchwyt.
- Długość ostrza: 11 cm.