Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp E4-I (CPE4-I)
kuchenna ostrzałka elektryczna
499 zł
darmowa dostawa

dostępność:
niedostępny
dostawa:
DARMOWA, za GRANICĘ (do krajów UE) za 55 zł (stały koszt)
rodzina produktów :
CPE4-I
Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp E4-I (CPE4-I) to produkt wykonany przez niezwykle solidną firmę Work Sharp, dla najbardziej wymagających użytkowników. Kompaktowy i łatwy w użytkowaniu sprzęt, który sprawdzi się idealnie w każdych warunkach.
Work Sharp Culinary E4 to jedyna ostrzałka do noży kuchennych wykorzystująca taśmy ścierne, dzięki którym Twoje „kuchenniaki” szybko odzyskają fabryczną ostrość.
Ostrzałka Work Sharp E4 umożliwia profesjonalne ostrzenie noży, cechuje się łatwą obsługą i oszczędza nasz czas, który możemy spożytkować dla najbliższych, hobby lub leniuchowanie.
Elementami wyróżniającymi model E4 są klasyczne pasy ścierne, 3 automatyczne tryby ostrzenia oraz mechanizm samoczyszczący, który aktywnie zasysa stalowy pył.
Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych
Work Sharp E4 to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże np.
Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.
Urządzenie ma 2 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie prawej i lewej strony krawędzi tnącej.
Dzięki zastosowaniu systemu prowadnic 17° ostrzenie noży jest proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy lub doświadczenia. W tym modelu prowadnice pokryto skórą, która chroni przed zarysowaniem płazu noża. Za stabilne i płynne przesuwanie ostrza odpowiadają ruchome rolki.
Tryby ostrzenia
W zależności od potrzeb i poziomu stępienie noża, użytkownik ma do wyboru 3 prędkości ostrzenia odpowiedzialne za różny czas i intensywność szlifowania:
Czas i intensywność działanie każdego trybu zostały zdefiniowane przez producenta, dzięki czemu mamy pewność, że ostrzenie zostanie przeprowadzone w sposób prawidłowy i efektywny.
Jak zacząć ostrzenie?
Po wybraniu prędkości umieszczamy klingę w prowadnicy i przeciągamy ostrze od nasady aż po czubek. Czynność należy wykonywać naprzemiennie, zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.
W przeciwieństwie do większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp E4 wykorzystuje pasy ścierne o gradacji P120. Z tegp sposobu ostrzenia korzystają wszyscy producenci noży. Ostrzałka E4 tworzy perfekcyjną krawędź tnącą o ostrości, którą możemy śmiało porównać do stanu nowego noża.
Dodatkowa funkcjonalność
Większość dostępnych na rynku ostrzałek pasowych wydala zeszlifowany pył na zewnątrz. Powoduje to zabrudzenie urządzenia i najbliższego otoczenia, co wyklucza możliwość używania urządzenia w warunkach domowych.
Model Work Sharp E4 ma wbudowany „odkurzacz” zasysający do środka drobiny stali, dzięki czemu może być bezpiecznie stosowany w każdej domowej kuchni. Urządzenie dłużej pozostaje czyste i jego konserwacja ogranicza się głównie do regularnej wymiany pasów ściernych.
Materiał ścierny:
Ostrzałka Work Sharp E4 umożliwia profesjonalne ostrzenie noży, cechuje się łatwą obsługą i oszczędza nasz czas, który możemy spożytkować dla najbliższych, hobby lub leniuchowanie.
Elementami wyróżniającymi model E4 są klasyczne pasy ścierne, 3 automatyczne tryby ostrzenia oraz mechanizm samoczyszczący, który aktywnie zasysa stalowy pył.
Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych
Work Sharp E4 to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże np.
- Gładkie noże kuchenne,
- ząbkowane noże kuchenne,
- noże do filetowania,
- noże składane,
- nożyczki,
- tasaki,
- noże japońskie.
Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.
Urządzenie ma 2 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie prawej i lewej strony krawędzi tnącej.
Dzięki zastosowaniu systemu prowadnic 17° ostrzenie noży jest proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy lub doświadczenia. W tym modelu prowadnice pokryto skórą, która chroni przed zarysowaniem płazu noża. Za stabilne i płynne przesuwanie ostrza odpowiadają ruchome rolki.
Tryby ostrzenia
W zależności od potrzeb i poziomu stępienie noża, użytkownik ma do wyboru 3 prędkości ostrzenia odpowiedzialne za różny czas i intensywność szlifowania:
- shape-naprawa mocno stępionych noży
- sharp-standardowe ostrzenie i szybkie podostrzanie
- refine-nadawanie finalnej ostrości i polerowanie.
Czas i intensywność działanie każdego trybu zostały zdefiniowane przez producenta, dzięki czemu mamy pewność, że ostrzenie zostanie przeprowadzone w sposób prawidłowy i efektywny.
Jak zacząć ostrzenie?
Po wybraniu prędkości umieszczamy klingę w prowadnicy i przeciągamy ostrze od nasady aż po czubek. Czynność należy wykonywać naprzemiennie, zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.
W przeciwieństwie do większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp E4 wykorzystuje pasy ścierne o gradacji P120. Z tegp sposobu ostrzenia korzystają wszyscy producenci noży. Ostrzałka E4 tworzy perfekcyjną krawędź tnącą o ostrości, którą możemy śmiało porównać do stanu nowego noża.
Dodatkowa funkcjonalność
Większość dostępnych na rynku ostrzałek pasowych wydala zeszlifowany pył na zewnątrz. Powoduje to zabrudzenie urządzenia i najbliższego otoczenia, co wyklucza możliwość używania urządzenia w warunkach domowych.
Model Work Sharp E4 ma wbudowany „odkurzacz” zasysający do środka drobiny stali, dzięki czemu może być bezpiecznie stosowany w każdej domowej kuchni. Urządzenie dłużej pozostaje czyste i jego konserwacja ogranicza się głównie do regularnej wymiany pasów ściernych.
Materiał ścierny:
- papier ścierny
Typ ostrza:
- ząbkowany ,
- gładki
Rodzaje gradacji:
- coarse / 120