Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp E2-I (CPE2-I)
kuchenna ostrzałka elektryczna
229 zł
darmowa dostawa

dostępność:
niedostępny
dostawa:
DARMOWA, za GRANICĘ (do krajów UE) za 55 zł (stały koszt)
rodzina produktów :
CPE2-I
Ostrzałka elektryczna kuchenna Work Sharp E2-I (CPE2-I) to produkt wykonany przez niezwykle solidną firmę Work Sharp, dla najbardziej wymagających użytkowników. Kompaktowy i łatwy w użytkowaniu sprzęt, który sprawdzi się idealnie w każdych warunkach.
Work Sharp E2-I to elektryczna ostrzałka do noży kuchennych, wyposażona w elastyczne tarcze ścierne oraz prowadnice kątowe, pozwalające na precyzyjne i prawidłowe ostrzenie całej krawędzi tnącej.
Budowa
Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.
Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia służące do ostrzenia lewej i prawej strony krawędzi oraz jej polerowania. Wysoką funkcjonalność urządzenia zwiększa opcja ostrzenia nożyczek.
Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych
Work Sharp E2-I to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże np.
gładkie noże kuchenne,
ząbkowane noże kuchenne,
noże do filetowania,
noże składane,
nożyczki,
tasaki,
noże japońskie.
Proces ostrzenia
Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie:
Wystarczy umieścić nóż w prowadnicy, wybrać jedną z dwóch szybkości (ostrzenie lub naprawa mocno stępionych krawędzi) i przeciągać ostrze od nasady aż po czubek, naprzemiennie zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.
W odróżnieniu od większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp E2-I zastosował elastyczne tarcze ścierne o gradacji P120, które ostrzą delikatniej, jednak tworzą krawędź ostrza, ma znacznie wyższą ostrość.
Po zakończeniu ostrzenia wstępnego możemy ręcznie wypolerować ostrze, wykorzystując w tym celu środkową szczelinę, w której zastosowano ceramikę o drobnej gradacji. Ostrzałka ceramiczna doskonale sprawdza się także do ostrzenia noży ząbkowanych oraz szybkiego podostrzania.
Dwa tryby pracy
W zależności od potrzeb i poziomu uszkodzenia ostrza, użytkownik ma do wyboru dwie prędkości ostrzenia. Przycisk Sharp włącza standardowy tryb ostrzenia, przycisk Shape służy do naprawy i wyprowadzania mocno stępionych krawędzi.
Funkcje dodatkowe
Ostrzałka pozwala również na ostrzenie nożyczek, w tym celu wystarczy zdemontować przystawkę ceramiczną i włączyć ostrzałkę w trybie mniejszej prędkości.
Materiał ścierny:
Budowa
Ostrzałka ma lekką konstrukcję oraz kompaktowe rozmiary, dzięki czemu zajmuje mało przestrzeni na blacie kuchennych, a po skończonej pracy można ją po prostu schować do szuflady. Największą zaletą tego modelu jest prosta, niemal instynktowna obsługa, dzięki czemu mogą z niej korzystać osoby bez doświadczenia w ostrzeniu noży.
Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia służące do ostrzenia lewej i prawej strony krawędzi oraz jej polerowania. Wysoką funkcjonalność urządzenia zwiększa opcja ostrzenia nożyczek.
Jedna ostrzałka do wszystkich noży kuchennych
Work Sharp E2-I to wszechstronna ostrzałka kuchenna, dzięki której w szybki i prawidłowy sposób wyostrzymy różnego rodzaju noże np.
gładkie noże kuchenne,
ząbkowane noże kuchenne,
noże do filetowania,
noże składane,
nożyczki,
tasaki,
noże japońskie.
Proces ostrzenia
Urządzenie ma 3 strefy ostrzenia odpowiadające za ostrzenie:
- prawej strony krawędzi tnacej,
- lewej strony krawędzi tnącej,
- polerowanie i szybki podostrzanie
Wystarczy umieścić nóż w prowadnicy, wybrać jedną z dwóch szybkości (ostrzenie lub naprawa mocno stępionych krawędzi) i przeciągać ostrze od nasady aż po czubek, naprzemiennie zmieniając strony szlifowania tj. prawa, lewa, prawa, lewa itd.
W odróżnieniu od większości ostrzałek kuchennych wykorzystujących płytki diamentowe Work Sharp E2-I zastosował elastyczne tarcze ścierne o gradacji P120, które ostrzą delikatniej, jednak tworzą krawędź ostrza, ma znacznie wyższą ostrość.
Po zakończeniu ostrzenia wstępnego możemy ręcznie wypolerować ostrze, wykorzystując w tym celu środkową szczelinę, w której zastosowano ceramikę o drobnej gradacji. Ostrzałka ceramiczna doskonale sprawdza się także do ostrzenia noży ząbkowanych oraz szybkiego podostrzania.
Dwa tryby pracy
W zależności od potrzeb i poziomu uszkodzenia ostrza, użytkownik ma do wyboru dwie prędkości ostrzenia. Przycisk Sharp włącza standardowy tryb ostrzenia, przycisk Shape służy do naprawy i wyprowadzania mocno stępionych krawędzi.
Funkcje dodatkowe
Ostrzałka pozwala również na ostrzenie nożyczek, w tym celu wystarczy zdemontować przystawkę ceramiczną i włączyć ostrzałkę w trybie mniejszej prędkości.
Materiał ścierny:
- papier ścierny
Typ ostrza:
- ząbkowany ,
- gładki
Rodzaje gradacji:
- grit / 120