Nóż COLD STEEL Black Bear BOWIE (97SMBWZ)
niezawodny i wytrzymały sprzęt codziennego użytku
119,99 zł

dostępność:
niedostępny
dostawa:
od 10 zł, darmowa od 199 zł, za GRANICĘ (do krajów UE) za 55 zł (stały koszt)
producent:
rodzina produktów :
97SMBWZ
długość ostrza :
305 mm
długość całkowita :
451 mm
waga produktu :
513 g
materiał rękojeści :
polipropylen
gatunek stali ostrza :
stal węglowa 1055
grubość głowni :
2,8 mm
Nóż COLD STEEL Black Bear BOWIE (97SMBWZ) to kompaktowa maczeta z głownią typu Bowie renomowanej amerykańskiej firmy Cold Steel.
Głownia wykonana jest ze stali sprężynowej 1055, pokryta została proszkowaną czarną matową farbą zabezpieczającą ją przed korozją. Ostrze jest długie na 30,5 cm, dzięki temu Black Bear Bowie stanowi dobrą alternatywę dla dużych noży survivalowych.
Rękojeść formowana jest metodą wtryskową bezpośrednio na trzpieniu głowni, wykonana została z wytrzymałego tworzywa polipropylen. Posiada ona wysoce ergonomiczny profil oraz antypoślizgową fakturę. W tylnej części rękojeści umieszczono otwór na linkę zabezpieczającą lub rzemień. Duży jelec chroni dłoń przed ześlizgnięciem się na ostrze.
UWAGA! Maczeta jest fabrycznie wstępnie naostrzona, jednak przed przystąpieniem do użytkowania zalecamy samodzielne wyrównanie ostrza - zapewni to znacznie lepsze właściwości tnące i dłuższe trzymanie ostrości podczas pracy.
Głownia wykonana jest ze stali sprężynowej 1055, pokryta została proszkowaną czarną matową farbą zabezpieczającą ją przed korozją. Ostrze jest długie na 30,5 cm, dzięki temu Black Bear Bowie stanowi dobrą alternatywę dla dużych noży survivalowych.
Rękojeść formowana jest metodą wtryskową bezpośrednio na trzpieniu głowni, wykonana została z wytrzymałego tworzywa polipropylen. Posiada ona wysoce ergonomiczny profil oraz antypoślizgową fakturę. W tylnej części rękojeści umieszczono otwór na linkę zabezpieczającą lub rzemień. Duży jelec chroni dłoń przed ześlizgnięciem się na ostrze.
UWAGA! Maczeta jest fabrycznie wstępnie naostrzona, jednak przed przystąpieniem do użytkowania zalecamy samodzielne wyrównanie ostrza - zapewni to znacznie lepsze właściwości tnące i dłuższe trzymanie ostrości podczas pracy.