Jedzenie liofilizowane MX3 Aventure - Makaron 3 sery - Comte, Tomme, Emmental (MX3.28)
gdy w pobliżu nie ma restauracji
25 zł
39 zł

dostępność:
niedostępny
dostawa:
od 10 zł, darmowa od 199 zł, za GRANICĘ (do krajów UE) za 55 zł (stały koszt)
producent:
rodzina produktów :
MX3
waga produktu :
125 g
wartość energetyczna :
393 Kcal / 1660 Kj (dla 100 g)
tłuszcz :
8,9 g
węglowodany :
62,5 g
białko :
15,8 g
Jedzenie liofilizowane MX3 Aventure - Makaron 3 sery - Comte, Tomme, Emmental to wysokiej jakości, ultralekka żywność tworzona z myślą o sportach ekstremalnych, turystyce i outdoorze. Dania liofilizowane są odpowiednio zbilansowane, tak by dostarczyć organizmowi niezbędnych składników i zapewnić jednocześnie należytą energię do aktywności fizycznej.
Posiłki MX3 Aventure posiadają niewielkie gabaryty i ciężar, co ułatwia ich transport i pozwala jednocześnie na zabranie większej ilości żywności. Przygotowanie posiłku jest niezwykle proste, wystarczy do saszetki nalać 250 ml wrzącej wody (co ułatwia wewnętrzna miarka) dokładnie wymieszać zawartość, za pomocą zapięcia strunowego zamknąć torebkę i odczekać około 15 minut.
Żywność liofilizowana, konserwowana jest metodą liofilizacji, czyli suszenia po zamrożeniu pod wpływem obniżonego ciśnienia. Liofilizaty są pozbawiane nawet do 98% wody, co znacznie zmniejsza ich ciężar i objętość, powstrzymuje również rozwój mikroorganizmów wydłużając termin przydatności do spożycia.
Cechy:
Skład:
makaron 65 % (gluten), mleko (soja), ser 9 % (Comte, Tomme, Emmental), modyfikowana skrobia ziemniaczana, sól, aromaty, pieprz
Informacja o głównych alergenach:
mleko, gluten, soja
Sposób przygotowania:
Do saszetki należy wlać 250 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać zawartość, zamknąć opakowanie (zapięcie strunowe)
i odczekać około 15 minut.
Posiłki MX3 Aventure posiadają niewielkie gabaryty i ciężar, co ułatwia ich transport i pozwala jednocześnie na zabranie większej ilości żywności. Przygotowanie posiłku jest niezwykle proste, wystarczy do saszetki nalać 250 ml wrzącej wody (co ułatwia wewnętrzna miarka) dokładnie wymieszać zawartość, za pomocą zapięcia strunowego zamknąć torebkę i odczekać około 15 minut.
Żywność liofilizowana, konserwowana jest metodą liofilizacji, czyli suszenia po zamrożeniu pod wpływem obniżonego ciśnienia. Liofilizaty są pozbawiane nawet do 98% wody, co znacznie zmniejsza ich ciężar i objętość, powstrzymuje również rozwój mikroorganizmów wydłużając termin przydatności do spożycia.
Cechy:
- naturalne składniki
- smaczne i aromatyczne dania według przepisów kuchni całego świata
- wysoka kaloryczność zapewnia energię na długotrwały wysiłek
- produkty zachowują swoje naturalne właściwości mineralne i witaminy
- liofilizaty pozbawione są do 98% wody, dzięki czemu dania są niezwykle lekkie i zajmują niewiele miejsca
- posiadają długi termin przydatności do spożycia
- proste i szybkie w przygotowaniu
Skład:
makaron 65 % (gluten), mleko (soja), ser 9 % (Comte, Tomme, Emmental), modyfikowana skrobia ziemniaczana, sól, aromaty, pieprz
Informacja o głównych alergenach:
mleko, gluten, soja
Sposób przygotowania:
Do saszetki należy wlać 250 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać zawartość, zamknąć opakowanie (zapięcie strunowe)
i odczekać około 15 minut.